Over Frédérique

Leuk je te ontmoeten! Mijn naam is Frédérique Donders, 44 jaar met ervaring en woon in Arnhem. Ik reik ondernemende dames, en dat zijn niet per definitie ondernemers, handvatten aan, zodat zij efficiënt en goed zelf een succesvol klein of middelgroot evenement kunnen organiseren.

Toen:

Als vroege leerling was ik altijd de benjamin van de klas en moest ik hard werken om mee te komen én om voldoendes te halen. Na de HAVO wist ik al wat ik wilde: ik wilde naar de NHTV, maar Breda was voor dit 16-jarige meisje nog twee bruggen te ver. Via een MBO opleiding Toerisme ging ik uiteindelijk toch Vrijetijdskunde studeren op de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV). Ik heb daar een fantastische tijd gehad en wat je leuk vindt, gaat je makkelijk af. Vier jaar genieten, veel organiseren en natuurlijk studeren. Na mijn studie Vrijetijdskunde kwam ik via een korte ervaring op een congresbureau terecht op de congresafdeling van Jaarbeurs Utrecht. Een dynamische omgeving waarin ik ontdekte dat mijn hart sneller gaat kloppen van de organisatie van congressen, beurzen en andere zakelijke evenementen.

Hoe groter en complexer het evenement, hoe meer adrenaline er door mijn aderen kolkt en hoe groter mijn voldoening na een succes! Echter, na zes prachtige jaren bij Jaarbeurs Utrecht, koos ik voor een nieuwe uitdaging: ik ging als freelancer aan de slag!

Daarna:

Mijn eerste klant was een congresbureau. Een mooie start om het vak vanuit dat perspectief te leren. Ik merkte dat ik het liefst congressen organiseerde over onderwerpen die mij aanspraken, zoals zorg gerelateerde congressen. Mijn tweede klant was een zusterbedrijf van de Jaarbeurs en ik werd toegevoegd aan een beursteam van de NOT (een beurs voor onderwijsprofessionals). Deze twee klanten liepen de eerste jaren als rode draad door mijn ondernemerschap, maar er kwamen ondertussen ook interim klussen langs. Allemaal in de zorg en dat sprak/spreekt mij enorm aan. Ik vind het fantastisch om samen de zorg in Nederland een beetje beter te maken!

In de crisisjaren liepen deze klussen echter drastisch terug en kwam er een nieuwe klant op mijn pad: een bekend en groot sportmerk. Bij deze organisatie is het keyword ‘perfectie’; elk detail is van belang en minder is niet bespreekbaar (no, isn’t an answer). Ik moest enorm wennen aan de cultuur van dit bedrijf. Echter, de manier waarop daar evenementen worden georganiseerd, paste mij heel goed.

Nu:

Inmiddels heeft D’ondersteuning (onder deze paraplu werk ik als freelancer) het 12,5 jarig jubileum alweer achter de rug. Graag help ik met mijn ervaring vanaf nu ook anderen. Jij kunt met de praktische handvatten die ik jou geef jouw evenement en jouw organisatie naar een hoger niveau brengen.

Daarnaast wil ik ook heel graag terug naar het organiseren van kennisoverdracht in de zorg. Het zal niet meevallen deze twee bedrijven en mijn wens om fulltime pleegmoeder te worden te combineren, maar ook hier wil ik graag tijd voor vrij voor maken.

En verder…

Pleegmoeder, nu nog alleen om het weekend maar …
Carnaval, vanaf 11e van de 11e t/m haringhappen
Zeilen, bij voorkeur bij windkracht 4 en mooi weer
Sport in de sportschool, omdat het goed voor me is
Vitesse, een passie die ik deel met mijn pleegzoon